Pandispan cu fructe de padure

de Bucataras Medi in Prajituri, 27 Iun 2013 | 10145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g fructe de padure(eu am avut un amestec de fructe de padure)
  • 7 oua
  • 7 linguri cu zahar
  • 7 linguri cu faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • putina zeama de lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • cateva picaturi esenta de rom
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru fructe si tapetat forma
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu fructe de padure:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem(mixam) bine albusurile cu un praf de sare. Vom obtine o spuma consistenta.

In alt vas mixam galbenusurile, adaugam apoi zaharul, zaharul vanilat si amestecam bine. Urmeaza sa incorporam uleiul, esenta de rom si praful de copt pe care l-am stins mai intai cu putina zeama de lamaie. Mixam, dupa care crema obtinuta o amestecam treptat (folosind de data aceasta un tel) cu spuma de mai sus. In aceasta compozitie incorporam putin cate putin (folosind o lingura de lemn) faina.

Ungem o tava(eu am folosit una rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina.si apoi turnam compozitia de mai sus. Presaram peste fructe putina faina si apoi le asezam deasupra prajiturii. Preincalzim cuptorul si apoi introducem tava cu prajitura. Lasam la copt circa 30 min(dar asta depinde de cuptorul fiecaruia) Primele 20 min coacem la 180 de grade iar ultimele 10 min ridicam temperatura la 220 de grade. Pentru a fi siguri de reusita facem testul scobitorii.

Cand este gata scoatem pandispanul din cuptor si il lasam sa se raceasca in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Bya Ralu 1

27.06.2013, 23:21

ce bine arata

mena29 1

11.07.2013, 12:59

Mmmm...l-ai rasfatat pe George!

Krystyan Trendy 1

13.11.2013, 09:37

mmm... foarte gustos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu fructe