Panini Laugenbrot

de JustLoveCookin in Piine, 12 Noi 2010 | 8939 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 30 g unt/ulei
  • 270 g apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • Ingrediente pentru fiert chiflele:
  • 1 l apa
  • 6 lingurite bicarbonat
  • 4 linguri sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panini Laugenbrot:

Punem intr-un vas faina, facem o gropita in centru unde adaugam drojdia dizolvata in apa si amestecata cu o lingurita zahar. Adaugam si untul la temperatura camerei taiat in cubulete si incepem sa framantam. Cand aluatul a capatat putina consistenta adaugam sarea si framantam pana obtinem o biluta elastica. Lasam aluatul la crescut 30-45 minute. Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il impartim in bilute mici de cca 50 g. Punem intr-o oala 2 litri de apa amestecata cu bicarbonatul si sarea si in momentul in care incepe sa fiarba adaugam cate 5 chifle in apa care fierbe pentru 30 secunde maxim.

Ii scoatem cu o paleta cu gaurele direct pe hartia de copt asezata in tava de cuptor. Ii crestam cu o lama sau cutter, ii pudram cu sare grunjoasa, susan sau mac si ii dam la cuptorul preincalzit la 210 grade pentru 20 minute. Cand s-au rumenit uniform sunt gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panini Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mena29 1

21.01.2011, 10:26

Am mancat in Germania si mi-au placut foaaarte mult.

Mitinita 1

21.01.2011, 10:38

Ce bine arata!!!

elena1988 1

17.02.2011, 19:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "