Papanasi a la TataZmeu

de Panacris in Mancare copii, 18 Iul 2019 | 3549 vizualizari

 

Papanașii prăjiți i-am descoperit când m-am relocat în Răgățime, undeva în 1992;)
Eu știam doar de cei fierți ;) Túrógombóc! Găluște cu brânză fierte, apoi tăvălite prin pesmet încins ;)
Am probat eu diverse rețete, cam fără succes, dar TataZmeu, după eșecurile mele, a găsit și preparat rețeta ideală, a la Oana ;)
Zis și făcut, a dat drumul la butoane, eu am fost doar cu partea foto și editarea rețetei ;) Rețeta se cere repetată, că prea a fost gustoasă! ;) Iar când spui Papanasi, chiar si cei mai mofturosi copilasi nu rezista, asa ca aduc aceasta reteta, in categoria "meniu copii" ;) 

 

INGREDIENTE

  • Brânză de vaci proaspăt, scursă cca. 350 g,
  • Făină albă de grâu cca. 240 g,
  • Ou de găină 1 bucată,
  • Zahăr pudră 4 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Coajă rasă de la 1 lămâie,
  • Ulei de palmier pentru prăjit cca. 400 ml.
  • Pentru savurat:
  • Smântână grasă de văcuță/bivoliță,
  • Dulceață de vișine/căpșuni.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi a la TataZmeu:

Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen.

Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se adaugă puțin câte puțin în compoziția de mai sus, amestecându-se ușor până ce se obține un aluat omogen, ce nu se lipște de mâini.

Aluatul obținut se împarte in bile mari și tot atâtea mici, date prin făină pentru a se obține ora de papanși. Bilele mari se modelează astfel încât să obținem o gaură în mijloc.

În uleiul încins, atenție trebuie să plutească în ulei, se prăjesc papanașii la foc mediu pe ambele părți, cca. 2 minute pe fiecare parte.

Apoi se scot într-o strecurătoare sau pe șervețele de hârtie, ca să se absoarbă excesul de ulei.

Apoi se pun pe farfurie o bila găurită și apoi o bilă mică, smântâna și dulceața, alături sau chiar pe papanaș ;)

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi a la TataZmeu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din dovlecei