Papricas de cartofi cu carne de vaca

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 8 Apr 2016 | 4162 vizualizari

 

O reteta din copilarie, pe cand bunica ne facea acest papricas simplu si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr carne de vaca sau vitel (pentru fiert)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1/2ardei gras
  • 2 catei de usturoi
  • ulei
  • dafin
  • sare, piper, ardei iute dupa gust
  • 1 kg cartofi
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de cartofi cu carne de vaca:

- Eu am folosit o oala cu presiune (cucta) deoarece am redus timpul de fierbere al carnii-dar e foarte buna facuta si simplu-doar ca fierbem mult mai mult. Carnea trebuie sa fie foarte bine fiarta ca sa fie mai bun papricasul.

- In oala am pus la clait ceapa cu ulei de masline si putin usturoi tocat marunt -aduagam dafinul si lasma sa se prajeasca putin. Aduagam morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat marunt. Cand s-au inmuiat legumele punem carnea  taiata cuburi si o prajim putin pe toate partile. Apoi turnam apa fierbinte, cat sa acopere carnea de o palma. Punem sare, piper si un chilli daca ne place. Acoperim si inchidem oala. Daca fierbeti la cucta in 40 mintue e fiarta carnea-daca fierbeti in oala simpla va trebuie mai mult de o ora-trbeuie sa gustati carnea sa fie moale. 

-Cand carnea e fiarta aduagam cartofii taiati cuburi si lasma sa fiarba si ei . La finala duagam patrunjel verde tocat. 

TIPS-URI

1

e foarte bun si cu leustean verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de cartofi cu carne de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Adrian2016 1

13.04.2016, 14:30

RuxyRux 1

13.04.2016, 23:57

Arata grozav!

Bya Ralu 1

14.04.2016, 05:23

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Ciorba din oase de porc