Pasca cu branza dulce

de ela in Dulciuri, 4 Apr 2010 | 12537 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina,
  • 50gr drojdie,
  • 600gr zahar,
  • 400ml lapte,
  • 10oua,
  • 200gr unt,
  • 40gr coaja de portocale si lamaie,
  • 200gr stafide,
  • 3plicuri zahar vanilat,,
  • 900gr branza dulce,
  • 300gr smantana,
  • 100gris,
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce:

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut,se adauga 50gr faina si 50gr zahar si se lasa la dospit.Dupa ce plamada a crescut se adauga 250gr zahar,restul de lapte si faina,untul topit,3oua intregi,sarea,20gr coaja lamaie rasa si portocala,100gr stafide,1plic zahar vanilat.Se framanta bine si se lasa la dospit 1ora,sa creasca aluatul.Branza se amesteca cu 300gr zahar,smantana,6oua,2plicuri zahar vanilat,restul de coaja rasa de citrice,100gr stafide si grisul.

Se unge un vas rotund si se tapeteaza cu faina si se intinde o parte din aluat pe fundul vasului,din restul aluatului se fac suluri subtiri,se impletesc si se aseaza de jur imprejurul vasului.Se toarna la mijloc compozitia cu branza,sa unge deasupra cu un ou diluat cu apa si se da la cuptor o ora,la foc potrivit

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Colac impletit cu nuca, ciocolata si stafide - pentru Paste