Pasca umpluta cu ciocolata

de Miha in Dulciuri, 6 Apr 2010 | 26903 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g aluat de cozonac
  • Umplutura:
  • 150 g cacao neagra
  • 150 g zahar
  • 30 g amidon
  • 8 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • 30 ml lapte
  • 200 g unt
  • 3 linguri (pline ochi) smantana groasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca umpluta cu ciocolata:

Pentru baza am folosit o parte din aluatul ce l-am facut pentru cozonacul moldovenesc.

Umplutura:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga cacaoa, laptele si amidonul. Dupa ce s-a omogenizat totul se pune vasul la foc mic (sau la baine marine) si se amesteca incontinuu pana incepe sa se ingroase. Se lasa putin la racit, apoi se adauga untul moale si smantana.

Intr-o tava detasabila (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul, ridicand putin si pe peretii formei, formand o bordura. Se toarna umplutura, apoi se da la cuptor la foc mediu, timp de 1 ora, pana umplutura incepe sa capete consistenta.

Se lasa la racit in forma, se scoate inelul detasabil si se orneaza dupa preferinta.

Eu am folosit oua de ciocolata. :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca umpluta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

1981 1

11.04.2012, 17:33

merge si la umplutura de cozonac?

Miha 1

11.04.2012, 18:33

Nu. Compozitia este lichida inainte de a o baga la cuptor.

marianascarlat 1

01.05.2013, 23:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura belea de buna