Pasta de avocado

de Merisor in Mancaruri de post, 22 Noi 2017 | 14357 vizualizari

 

Am încercat câteva variante de „maioneze de post”, dar pot să vă spun că această pastă de avocado folosită ca maioneză de post, mi-a plăcut cel mai mult dintre toate.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 avocado bine coapte
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță muștar cu miere
  • 2 lingurițe muștar cu hrean
  • 1 lingură apă minerală
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper alb
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de avocado:

Se taie avocado în două.

Se înlătură sâmburele, iar cu o lingură se scobește interiorul și se stropește imediat cu zeama de lămâie, pentru a nu oxida.

Miezul de avocado se pune în recipientul unui blender, împreună cu cei doi căței de usturoi curățați, o lingură de ulei și una de apă minerală și se transformă în pastă.

Se transferă, apoi, conținutul din recipient într-un bol.

Se adaugă muștarul și se picură ulei ca la maioneză, amestecând intens.

Se pune ulei, atât cât să rezulte o pastă nu foarte subțire, de consistența maionezei.

Se asezonează cu sare și piper alb, iar dacă mai este nevoie, se mai adaugă puțină zeamă de lămâie.

Acum, ideal ar fi fost să preparăm maioneza fară ca ingredientele să intre în contact cu metale, folosind o lingură de lemn, dar cu tehnica modernă, acest procedeu, chiar dacă este el mai sănătos, nu prea se mai folosește....

Apa minerală am adăugat-o pentru cremozitate și pentru a mai diminua din gustul intens de avocado.

Această pastă de avocado, este bună la salata orientală, salată de crudități, salată de vinete, etc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de avocado" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu ciuperci și nucă