Pasta de fasole cu bacon si sos de ceapa

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2014 | 7717 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac o iahnie de fasole, dar s-a transformat intr-o delicioasa pasta, la care am adaugat si bacon taiat fideluta si sos de ceapa cu multe rosii.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 2 l apa
  • 4 cepe
  • 2 morcoi
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 3 foi dafin
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • sare dupa gust
  • 2 capatani usturoi
  • marar verde
  • Pentru sos:
  • 500 gr bacon
  • 2 cepe rosii
  • 2 cepe galbene
  • 200 ml ulei
  • 250 gr pasta de rosii
  • 1 lingurita zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de fasole cu bacon si sos de ceapa:

Punem fasolea bine spalata, la inmuiat de seara, in apa multa.

Dimineata, scurgem apa si frecam fasolea pentru a-i indeparta pelicula de deasupra, atat cat se poate indeparta.

Punem fasolea la fiert in putina apa(cat sa fie acoperita), iar cand atinge punctul de fierbere, scurgem apa, clatim fasolea cu apa calda si o punem din nou la fiert in apa calda.

Facem acest procedeu de doua ori, dupa care lasam fasolea sa fiarba, in apa cat sa fie acoperita, plus 3 degete deasupra ei.

Nu acoperim vasul, lasam fasolea sa respire, pentru a se mai elimina din gaze.

Cand fasolea incepe sa se inmoaie, adaugam ceapa si morcovul tocate marunt.

Adaugam si putina sare, crenguta de cimbru si foile de dafin.

Curatam usturoiul si il presam, apoi il adaugam peste fasole, cand aceasta este aproape gata de dat deoparte de pe foc.

Intre timp preparam si sosul.

Punem uleiul la incins si rumenim in el baconul taiat fideluta, apoi inlaturam baconul si adaugam ceapa tocata marunt.

Cand ceapa devine translucida, adaugam zaharul, apoi rosiile si mai lasam vasul pe foc 5-6 minute dupa care adaugam si baconul si ridicam vasul de pe foc.

Scurgem surplusul de ulei din sos si il adaugam in blender impreuna cu fasolea scursa.

Mixam fasolea bine si o asezonam cu piper macinat si boia de ardei dulce.

Servim fasolea cu paine prajita, sos de ceapa si marar tocat marunt si bineintele, nelipsitele muraturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Zaharul din sosul de ceapa este optional, sau se pune in functie de gustul pastei de rosii.

2

Crenguta de cimbru si foile de dafin se vor inlatura dupa 10-15 minute de fierbere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de fasole cu bacon si sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta