Pasta de jumari Smalek

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2020 | 3598 vizualizari

 

E o reteta adusa de sotul meu din Polonia, iar in timp de  iarna e perfecta ca si gustare. 

 

INGREDIENTE

  • Slanina de porc cu carne in sare (slanina neafumata)
  • 1 ceapa
  • 2 mere
  • 2-3 dinti de usturoi
  • maghiran uscat
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de jumari Smalek:

Procedura e ca si la jumari, doar ca taiem slanina cu carne cubulete mici, si le lasam sa se topeasca la foc mediu, apoi mic pana se face jumari.

Cand e aproape facut adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul pisat si  merele decojite si razuite. Zdrobim cu lingura de lemn, amestecand si cand se topeste bine totul stingem focul. Turnam in borcane si dam la rece. Devine ca o untura cu jumari, servim cu putin fulgi de sare deasupra. 

TIPS-URI

1

Puteti face si fara mere, mie mi-a placut varianta originala poloneza cu mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de jumari Smalek" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sidy 1

22.12.2020, 08:19

Interesanta reteta, dar cred ca trebuie sa fie gustoasa !

RuxyRux 1

22.12.2020, 18:32

Wow!

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Jumari cu boia si ceapa -la multicooker