Pasta si sos tahini

de Adinuta in Clasice, 30 Noi 2009 | 32647 vizualizari

 

Cautand pe internet am aflat un lucru pe care nu il stiam: tahini este o pasta din seminte de susan prajite, iar sosul tahini este facut cu aceasta pasta, la care se adauga lamaie, usturoi si chiar patrunjel. Poate voi stiati deja aceste lucruri, dar eu cand citeam o reteta care continea 2 linguri de tahini de exemplu, ma gandeam la sos si nu la pasta groasa, simpla. Am gasit cele 2 retete si le-am pus in aplicare. Si am si folosit atat pasta, cat si sosul la alte doua retete pe care le gasiti tot aici pe site. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Pentru o cantitate de aprox 200 miligrame de pasta:
  • 16 linguri susan
  • 8 lingurite ulei susan (eu am folosit de masline)
  • un sfert de lingurita de sare
Pentru sos:
  • o lamaie
  • trei linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • apa calda pentru a-l subtia
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta si sos tahini:

Pasul 1: Semintele de susan se pun intr-o tigaie anti-adeverenta, la foc moderat si se prajesc foarte putin, cat sa devina aurii. Se amesteca mereu cu o paleta de lemn si nu le lasam prea mult pe foc deoarece daca incep sa devina maronii, gustul pastei va fi mai amar. Cand sunt "aurite" (am atasat fotografie cu inainte si dupa prajire) le luati de pe foc si le lasati la racit.

Pasul 2: Apoi le punem in robotul de bucatarie cu cele 8 linguri ulei de susan si sare si amestecam bine. Va trebui sa desprindem de cateva ori semintele de pe peretii vasului si sa tot amestecam pana vor deveni ca o crema groasa.

Pana aici am obtinut PASTA DE SUSAN (tahini)

Pentru a obtine sosul Tahini, adaugam in robot 3 catei de usturoi curatati si taiati in 4 si amestecati bine. Apoi puneti pasta intr-un castronel si adaugati-i uleiul de masline si zeama de lamaie amestecand usor cu o lingura de lem.Daca vreti ca sosul sa fie mai subtire, adaugati-i apa calda cate un pic, amestecand usor. Puteti pune si patrunjel taiat fin.

*(eu am pus si uleiul si lamaia tot in robot, dar pasta parca s-a intarit mai tare. Credeam ca am stricat-o. Dar am adaugat apoi apa calda cate un pic si am amestecat usor si am dres busuiocul :) dar trebuie amestecate frumos manual, nu cu robotul).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta si sos tahini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

cccris 1

09.02.2010, 22:34

Asta o sa o incerc. Suna bine de tot.

cccris 1

25.03.2010, 23:42

Pina la urma am cumparat tahini la borcan, dar acum o sa incerc cu usturoi. yummy.

elena1988 1

08.02.2011, 10:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema de avocado