Pastai cu rosii si sos de ceapa si usturoi

de RODIMUR in Mancaruri de post, 20 Oct 2017 | 12838 vizualizari

 

O mâncare de post foarte gustoasă, pe care o putem pregăti atât vara, când sunt păstăi proaspete, cât și iarna, când le putem folosi pe cele conservate, la borcan, sau la congelator.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame de păstăi
  • 2 cepe
  • 2 roșii mari
  • 6 căței de usturoi
  • 200 ml suc de roșii (sau 2 linguri de pastă de tomate)
  • 1 lingură de făină
  • 1 linguriță de zahăr
  • sare
  • piper
  • ulei pentru călit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai cu rosii si sos de ceapa si usturoi:

Se rup codițele la păstăi, se spală bine și se opăresc câteva minute în apă cu sare, după care se strecoară de apă.

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie. Ceapa se taie mare și se călește în ulei suficient, până devine transparentă. Între timp, se taie mărunt usturoiul.

Roșiile se spală, se curăță și se taie bucăți mari.

După ce s-a înmuiat ceapa, se pune la călit și usturoiul, peste ceapă, iar apoi roșiile tăiate.

Când s-au înmuiat toate legumele, se adaugă 2 pahare de apă și se lasă câteva minute să fiarbă înăbușit. Apoi se adaugă și păstăile strecurate de apă și se lasă oala la fiert înăbușit, la foc mic.

Între timp se amestecă făina cu zahărul și sucul de roșii, după care se toarnă în oală, peste legumele care fierb. Dacă folosiți pastă de tomate, va trebui să subțiați amestecul cu puțină apă. Se supraveghează mâncarea să nu se prindă de fundul oalei.

După câteva minute se condimentează cu sare și piper și se oprește focul de la aragaz. 

Mâncarea de păstăi cu roșii se servește caldă, cu felii de pâine prăjită puțin (rumenită, doar, nu arsă).

TIPS-URI

1

Tăiați ceapa și roșiile în bucăți mari, pentru că mâncarea va fi mai aspectuoasă astfel.

2

Nu prăjiți ceapa prea tare, ci înmuiați-o doar puțin, până devine transparentă, ca să fie dulce.

3

După ce turnați amestecul de suc de roșii cu făină în mâncare, aveți grijă să nu se prindă mâncarea de fundul vasului. Oricum, după acest moment, mâncarea va mai sta doar 4-5 minute pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai cu rosii si sos de ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

RODIMUR 1

23.10.2017, 14:18

Mulțumesc frumos, Kytz! Sunt foarte gustoase, într-adevăr!

cristinutanicolita 1

23.10.2017, 19:47

Foarte bune si gustoase!

RODIMUR 1

23.10.2017, 20:33

Mulțumesc frumos, Cristinuța!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Pastai cu soia "Inedit"