Paste carbonara

de Lau in Paste, 10 Ian 2020 | 3870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste
  • 4 oua
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • 100 g sunca mai carnoasa
  • 100 g jambon
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 g mozzarella
  • 100 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste carbonara:

Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, la 1 l de apa apa adaugam 1 lingurita sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele.

Intre timp pregatim sosul.

Intr-o cratita mai inalta adaugam uleiul de masline si cand s-a incalzit, adaugam sunca taiata felii sau cubulete, lasam sa se prajeasca cca 3-4 min dupa care adaugam jambonul taiat cubulete.

Lasam 1 min sa se prajeasca, dupa care adaugam ouale batute cu cascavalul si mozzarella dat prin razatoare.

Pastele fierte le adaugam peste sunca si amestecam bine, lasam cca 1-2 min dupa care luam cratita de pe foc, adaugam amestecul de ou si 1-2 polonice de apa in care au fiert pastele. (eu am preferat sa adaug lapte fierbinte 250 ml )

Adaugam piper proaspat si sare dupa gust, amestecam bine pana ce se omogenizeaza, servim cu mozzarella sau cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Paste cu piept de pui si suc de rosii