Paste cu bacon si mozzarella

de Gherca Daniela in Penne, 25 Mar 2019 | 5337 vizualizari

 

Foarte bune si gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 350 g paste penne
  • 20 g ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • un varf de cutit condiment piri piri ( ardei iute uscat)
  • 200 g bacon taiat cubulete
  • 500 g sos de rosii
  • 100 ml apa
  • 125 g mozzarella
  • 60 g parmezan
  • sare pentru apa in care fierb pastele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu bacon si mozzarella:

     Intr-o tigaie punem la incins uleiul de masline, calim ceapa taiata marunt si condimentam cu piri piri (optional) timp de 1 minut. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam baconul si amestecam din cand in cand cateva minute, apoi turnam sosul de rosii si apa, amestecam din nou si lasam sa fiarba la foc incet pana scade apa si obtinem  un sos.

      Intre timp punem apa la fiert cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.

      Pastele fierte le adaugam peste sosul din tigaie, amestecam bine, mai lasam 1 minut pe foc, apoi dam deoaparte si presaram mozarella si parmezanul.
     Amestecam din nou si transferam totul intr-o tava yena (nu trebuie unsa), mai presaram putin parmen deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit la 190°C pentru 15 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu bacon si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza de burduf