Paste cu fructe de mare si mascarpone

de oanapl in Spaghete, 20 Ian 2021 | 1943 vizualizari

 

"retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 300 g fructe de mare (congelate)
  • 30g unt
  • 1 lingură ulei măsline
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 3 căței usturoi
  • 8 roșii cherry
  • sare
  • piper
  • 250g mascarpone
  • 250g paste (spaghete)
  • pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu fructe de mare si mascarpone:

Se curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază. 

Într-o tigaie, se pune la topit untul, se adaugă uleiul de măsline și se călesc feliile de ardei și usturoi, apoi se adaugă fructele de mare, sare și piper după gust.

Se lasă să fiarbă 10-15 minute, apoi se adaugă roșiile tăiate în jumătate și se lasă sa fiarbă la foc potrivit încă 5-7 minute. Se adaugă mascarpone și se mai lasă să fiarbă 2-3 minute.
Între timp, se pune o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce au fiert se scurg bine de apă și se adaugă în tigaie peste fructele de mare. Se amestecă ușor și se lasă 2-3 minute să fiarbă împreună, apoi se oprește focul. Se presară pătrunjelul tocat mărunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu fructe de mare si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii