Paste cu varza de Bruxelles

de mihaelar63 in Fusilli, 15 Apr 2015 | 4238 vizualizari

 

O reteta plina de culoare. Eu am preparat-o de post. Amatorii de carne pot adauga fasii de pui, porc sau sunca.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr varza de Bruxelles congelata
  • 400 gr paste spiralloni
  • 200 gr rosii uscate in ulei de masline
  • 1 ceapa rosie tocata
  • 4 catei usturoi tocati
  • 100 gr seminte floarea soarelui crude decorticate
  • 50 ml ulei masline
  • 50 gr unt -optional
  • 50 ml otet balsamic
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu varza de Bruxelles:

Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Se scurg. Pastrati 100 ml de apa in care au fiert .

Ceapa tocata si usturoiul  se caleste usor in ulei .

Imediat se aduga verzisoarele taiate in doua . Adugati  putina apa fierbinte in care au fiert pastele .Lasati cateva minute pana varza de Bruxelles se patrunde si lichidul scade .

Adugati rosii uscate taiate feliiute, otetul balsamic pastele si amestecati usor.

Gustati si mai sarati daca este nevoie. Piparati .

Seviti preparatul cu seminte presarate pe deasupra.

Rosiile uscate in ulei contineu seminte si usturoi in cantitate minima . Mi-a placut ideea si am suplimentat cantitatile .

A fost nevoie de otet balsamic pentru a  echilibra gustul preparatului .

TIPS-URI

1

Folosirea untului la calire va face varza de bruxelles delicioasa .

2

Puteti aduga feliute de carne la gratar sau sunca daca doriti .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sunca