Paste gratinate cu ton si mozzarella

de Rocsi in Paste, 28 Mar 2021 | 3574 vizualizari

 

Am zile in care imi doresc sa pregatesc mai multe retete fara carne. In functie de perioada in care ne aflam, pregatesc diverse retete cu legume, paste, branzeturi si ce ne mai place. De aceasta data am ales sa prepar doua retete cu paste, una dintre ele fiind aceasta, cu ton, ceva legume si gratinate! Este un preparat lejer, pe placul celor care iubesc pastele si pestele, dar si foarte gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr paste (maccheroni am folosit)
  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 ardei gras rosu (jumatate daca este mai mare)
  • 5 linguri boabe de porumb
  • 250 gr ton in ulei de masline
  • 1 lingura parmezan ras
  • 250-300 gr mozzarella
  • 50 ml smantana de gatit
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste gratinate cu ton si mozzarella:

Puneti intr-o oala apa la fiert cu putina sare. Cand da in clocot, dati drumul pastelor. Amestecati din cand in cand, le fierbeti 8-10 minute. Dupa ce au fiert, le rasturnati intr-o sita. Cat timp pastele fierb, pregatiti amestecul cu ton. Dovlecelul spalat, il taiati cubulete mici. Ardeiul rosu curatat de cotor si seminte, tot cubulete il faceti. Desfaceti tonul, il scurgeti foarte bine de ulei.

Intr-o tigaie puneti o lingura ulei de masline. Dati focul sa fie potrivit, adaugati dovlecelul, il innabusiti 2-3 minute. Puneti ardeiul, mai lasati pe foc 1-2 minute, amestecand legumele. Trageti tigaia de pe foc. Puneti tonul, pe care il desfaceti bucati mai mari cu furculita, apoi boabele de porumb. Amestecati, incorporati parmezanul ras si smantana de gatit. La final presarati sare, piper si putin oregano uscat. Rasturnati pastele peste acest amestec din tigaie, invartiti.

Pregatiti un vas de yena (sau de ceramica) si rasturnati pastele. Le nivelati. Dati mozzarella pe razatoarea mare, o puneti deasupra pastelor. Introduceti vasul in cuptorul incins, la 170 de grade, lasati pastele pana mozzarella se topeste si se face o crusta usor aurie deasupra. Le scoateti din cuptor cand sunt gata, le serviti calde.

Pofta buna!  Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste gratinate cu ton si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frittata cu ardei, dovlecel si paste