Paste la cuptor, cu telemea si carnati afumati

de RODIMUR in Paste, 9 Ian 2018 | 6004 vizualizari

 

Pentru astăzi am pregătit rapid la cuptor niște paste cu telemea și cârnați afumați. Și cu încă alte ingrediente care au dat preparatului un gust foarte bun. Nu mai spun de mirosul apetisant care ieșea de la cuptor...
Grație pesmetului și cașcavalului răzuit, preparatul are un aspect rumen/gratinat foarte plăcut. Iar ouăle și smântâna au desăvârșit gustul foarte bun al pastelor.
 
Atenție! "Gratinat" înseamnă "acoperit cu pesmet și dat la cuptor", nu "rumenit"! Se face o confuzie mare. în așa fel încât, deși majoritatea preparatelor la cuptor se pretind gratinate, nici 70% din ele nu conțin pesmet...

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de paste făinoase
  • 150 grame de cârnați afumați
  • 150 grame de telemea de vaci
  • 3-4 linguri încărcate de smântână grasă
  • 2 ouă
  • 2 linguri de pesmet
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • 50 grame de unt pentru uns tava
  • 2-3 linguri de ulei pentru prăjit cârnații
  • 1 praf de sare
  • apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor, cu telemea si carnati afumati:

Se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare.

Între timp, se răzuie telemeaua pe răzătoarea mare, iar cașcavalul pe răzătoarea mică.

Cârnații se  taie felii de aproximativ 3 mm grosime și se rumenesc în ulei.

Cele două ouă se bat bine cu un praf de sare, se adaugă smântâna și se omogenizează compoziția.

Se unge o tavă (din ceramică, de preferință) cu unt și se presară o lingură de pesmet.

Când pastele au fiert, se strecoară, se clătesc în apă rece, se scurg de apă și se pun în tava unsă cu unt și presărată cu pesmet. 

Peste acestea se adaugă feliile de cârnați rumeniți (cu tot cu uleiul în care s-au prăjit) și telemeaua răzuită, după care se toarnă, cât mai uniform, în toată tava, smântâna cu ouăle bătute.

Se presară cea de-a doua lingură de pesmet, iar apoi cașcavalul răzuit fin.

 Se dă tava la cuptor, la foc iute și când preparatul s-a rumenit/gratinat frumos, se scoate și se servește cald.

TIPS-URI

1

Nu fierbeți pastele mai mult decât este cazul (timpul optim este specificat pe pungă), ca să nu se terciuiască, știind că vor mai sta și în cuptor.

2

În loc de telemea, se poate folosi brânză de burduf.

3

Folosiți puțină sare, pentru că telemeaua (brânza de burduf) are suficientă sare, iar cârnații afumați sunt suficient de condimentați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor, cu telemea si carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

RODIMUR 1

11.01.2018, 10:33

Mulțumesc frumos, Licurici! Chiar că este foarte bun! (mai am o porție...)

dantes 1

12.01.2018, 09:36

Bune!

RODIMUR 1

12.01.2018, 10:51

Mulțumesc frumos, Dante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu sos ragu la cuptor