Paste pentru bebelusi- de la 9 luni

de Oana in Mancare copii, 2 Mai 2009 | 35948 vizualizari

 

Dupa ce bebelusul este familiarizat cu alimentele ce contin gluten, poate manca si paste sub diferite forme.

Eu i-am facut paste stelute, sunt foarte micute si n-a mai trebuit sa le mixez, cu toate ca inca nu stie sa mestece cum trebuie(are aproape 9 luni). Chiar am fost surprinsa ca nu s-a inecat deloc si a mancat cu mare placere tot castronelul.

 

INGREDIENTE

  • un sfert de piept de pui sau o bucatica de carne de vitel
  • jumatate de dovlecel
  • jumatate de ardei gras
  • un morcov maricel
  • o felie de telina
  • 2 rosii fara piele (am pus din cutie - Cirio - pentru ca nu aveam proaspete)
  • un cubulet de unt
  •  3 linguri cu varf de paste stelute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste pentru bebelusi- de la 9 luni:

Carnita se fierbe putin pana iese spuma, apoi o limpezim cu apa rece si o punem iar la fiert. Eu i-am facut cu carne de vitel si am lasat-o mai mult sa fiarba. Cand a fost facuta, am adaugat legumele intregi, curatate de coaja si spalate inainte. Apoi am mixat la blender legumele fierte si carnea si am obtinut un piure fin.

In craticioara in care am fiert legumele am pastrat 3-4 linguri de zeama si am pus acolo cubuletul de unt sa se topeasca. Observati ca nu se caleste nimic, totul e fiert sau inabusit! Am adaugat apoi rosiile tocate fin si am lasat putin la fiert. Apoi am turnat piureul de legume si putin busuioc si am mai lasat pe foc cateva minute. Gata sosul!

Separat am fiert pastele in apa clocotita, cam 7 minute, cat scria pe cutie.

Am pus jumatate din stelutele in castronel si deasupra 3 linguri cu sos, apoi le-am amestecat. Celelalte paste si sosul ramas le-am pus separat, aceasta fiind portia pentru maine

Stefan deja astepta nerabdator! le-am lasat putin la racit  si i-am dat apoi sa manance.

Iata si un copil fericit si satul:), in ultima poza!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste pentru bebelusi- de la 9 luni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu carne tocata si sos de rosii