Pastitio

de ionela2682 in Porc, 26 Oct 2011 | 13906 vizualizari

 

Pastitio este un preparat greces un fel fel de Lasagna a italienilor.....de retinut si preparat de cate ori aveti ocazia ..este super delicioasa ...am preparat-o dupa gustul meu

 

INGREDIENTE

  • Pt sos bechamel:
  • 500 ml lapte
  • 2 lg amidon
  • 2 linguri unt
  • sare.
  • piper alb
  • Compozitia de carne;
  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa mare
  • sare,piper,putina boia dulce
  • Vom mai avea nevoie de:
  • 500 g macaroane
  • 3-4 rosii feliate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastitio:

-Incepem prin a pune la fiert o oala cu apa si sare

-fierbem pastele /macaroanele conform indicatiilor de pe ambalaj

-tocam marunt ceapa,o punem la calit in putin ulei,

-in momentul in care a devenit sticloasa se adauga carnea tocata ,se tine pana  se rumeneste putin carnea si scade zeama ,saram ,piperam ,adaugam putina boia dulce -in continuare preparam sosul  Bechamel:

-peste untul pus intr-un vas la topit adaugam faina,amesteca, bine si tinem cateva secunde

-in momentul acesta incepem sa adaugam in fir subtire laptele,amestecand continuu cu un tel ( recomandat a se turna si amesteca in acelas timp)

-tinem pe foc pana se ingroasa putin, adaugam piper alb si putina sare

-avand toate acestea pregatite incepem asamblarea:

-ungem cu unt/ulei o tava(30/20 cm) si presaram putin pesmet

-adaugam un strat 1/2 din pastele fierte si scurse,adaugam 1/2 din cantitatea de sos,adaugam si nivelem carnea calita,asezam cateva felii de rosii,adaugam  cealalta 1/2 din paste iar deasupra turnam si restul de sos.

-dam la cuptor pana se rumeneste frumos,aprox 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

27.10.2011, 09:06

bun bun

alice_ciobanu 1

27.10.2011, 16:08

super!!
ionela ti-ai schimbat adresa blogului? ca nu-mi mare apare feedul de la tine...

Cris2711 1

04.11.2011, 23:57

ce am gasit eu aici la asa ora tarzie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taitei cu varza si bacon