Pastrama

de Miha in Mezel de casa, 14 Dec 2009 | 31650 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne
  • 20 g sare
  • 3 g piper
  • 1 g silitra (azotat de potasiu=salpetru=o substanta folosita in industria carnii)
  • 2 g zahar
  • 5 g boia de ardei
  • 3 g coriandru
  • 30 g usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama:

Pastrama este mai gustoasa si mai frageda daca se prepara din carne de porc mai tanar de 1 an. Se poate prepara si din sunci invascute.

Carnea se taie in bucati groase de 2-3 cm si late de 5-6 cm, iar in lungime asa cum ies din taietura.

Se freaca carnea cu o parte din amestecul de condimente, apoi se pune intr-un vas emailat, indesat si se presara restul de condimente.

Se pune deasupra un fund de lemn si pe el o greutate si se lasa vreo 4-5 zile la temperatura de 18 grade, maxim 20.

Carnea se scoate din vas si se pune la afumat pentru 2-3 zile, la fum cald.

Se serveste taiata subtire.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cirnati de casa afumati