Pastrama afumata de rata

de Lau in Rata, 9 Aug 2021 | 3245 vizualizari

 

M-am inspirat de aici-https://pofta-buna.com/pastrama-de-rata-afumata-reteta-traditionala/
Retete e suflet

 

INGREDIENTE

  • 3 kg carne de rata(piept si pulpe)
  • 2 l apa rece
  • 80 g sare
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • usturoi praf
  • 4 catei usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama afumata de rata:

Intr-un vas mai adanc(este bine o caserola cu capac de cca 5 l)adaugam sare,piper,2 foi de dafin zdrobite,usturoi praf si cimbru(eu am avut uscat si dupa dat prin strecuratoare care sa fie cat mai fin)

Amestecam bine si adaugam carnea,o condimentam bine dupa care adaugam apa rece de la robinet.

Saramura trebuie sa acopere bine carnea,adaugam 2 foi de afin si catei de usturoi curatati.

Carnea va sta in saramura la rece 3 zile,timp in care vom amesteca bucatile de carne.

Eu am schimbat saramura de 2 ori pentru ca lasa sange.

Dupa ce au trecut cele 3 zile,scoatem carnea si o legam cu sfoara alimentara,lasam carnea sa se usuce cca 3-4 ore(timp in care am afumat carnea de porc):)

Afumam carnea cca- 5-6 ore(sa fie frumos rumenita)

Cand este gata carnea punem apa intr-o oala mare(eu am folosit cazanul de 50 l care fierb borcanele pentru compot:).Adaugam apa cam de o palama si jumatate(eu am un sfert de cazan)adaugam carnea care am atarnatul de un gratar si acoperim cu capac,lasam sa fiarba la abur cca 30 min (carnea trebuie sa fie moale si frageda)

Lasam sa se usuce cca 24 ore la aer intr-un loc unde nu sunt rozatoare,pisici sau altele care le place carnita:))

Noi am oprit o bucata de piept de rata care nu la-m fiert la abur,este gustos dar nu este asa fraged.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama afumata de rata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rata pe varza