Pastrama din pulpa de porc afumata cu fasole rosie la cuptor

de Razvan Constantinescu in Porc, 9 Oct 2018 | 4061 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 ardei Kapia
  • sare
  • 500-600 ml apa
  • 1 bucata pastrama din pulpa de porc afumata (850 g)
  • 2 conserve de fasole rosie (400 g fiecare)
  • 5 linguri suc de rosii
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin leustean uscat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 lingurita zahar
  • leustean verde pentru servire
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama din pulpa de porc afumata cu fasole rosie la cuptor:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.

Se pun toate aceste legume intr-un vas termorezistent si se presara putina sare peste ele, adaugand si doua cani cu apa. Deasupra se aseaza pastrama de porc afumata, se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor pana cand carnea este aproape gata. Intre timp, se inlatura folia de aluminiu pentru a se mai evapora din apa. Dupa aceea, se adauga fasolea din conserva cu tot cu zeama, sucul de rosii, putin maghiran uscat, putin oregano uscat, putin busuioc uscat, putin leustean uscat, o lingurita de boia de ardei dulce si o lingurita zahar, daca este necesar. Se introduce din nou vasul la cuptor pana cand mai scade din zeama de la fasole, iar aromele se intrepatrund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama din pulpa de porc afumata cu fasole rosie la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta de mamaliga cu friptura de porc