Pate cremos, de casa, cu ficatei si piept de pui

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 15 Mar 2021 | 3671 vizualizari

 

  Se stie ca pateul de ficatei preparat in casa nu are egal. Fara conservanti, fara aditivi.  S-au adunat cativa ficatei de la pasarile de curte. Pentru ca imi parea cantitatea neglijabila pentru o portie de pateu, m-am gandit sa o suplimentez cu putin piept de pui. Am obtinut un pateu cremos cu gust divin .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ficatei de la pasari de curte
  • 250 gr piept de pui
  • 200 ml smantana grasa
  • 100 ml burbon wiskey
  • 3 linguri untura de gaina-de casa
  • 3 linguri unt
  • 10 cm praz verde
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita oregano uscat maruntit
  • 1/4 lingurita piper cu lamaie
  • 1/4 lingurita nucsoara pudra
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate cremos, de casa, cu ficatei si piept de pui:

  1.  Ficateii se curata de pelite .
  2. Pentru ca au fost ficatei gustosi si ,, curati "' de la pasarile de curte nu am mai considerat necesar sa ii tin in lapte sa fie gustosi si fragezi .
  3. Prazul si usturoiul se toaca si se pun sa se soteze in untura de gaina [ nu conteaza cat de marunt pentru ca oricum vor fi blendate .
  4. Imediat se pun ficateii si pieptul de pui .
  5. Turnati deasupra alcoolul[ whiskey sau coniac] si lasati sa  fiarba inabusit pana cand alcoolul se evapora si pieptul de pui s-a albit .
  6. Se trage tigaia de pe foc si se aduga toate  condimentele . Sarati .
  7. Dupa ce amestecul s-a racit si este la temperatura camerei se transfera totul intr-un blender .
  8. Adugati untul care trebuie sa fie moale si smantana .
  9. Blendati totul. Gustati daca mai este necesar sa sarati sau sa condimentati .
  10. Pateul de ficat se pastreaza la rece .
  11. Nu Este nevoie sa pun pateul in borcane sigilate cu unt deasupra pentru ca la noi nu rezista mai mult de 48 ore .Dispare :D
  12.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Servirea pateului de ficat cu oua fierte imi aminteste de micile excursii scolare in care pachetelul era de obicei cu pateu si cu ou fiert . Eventual mai primeam o bucata de slaninuta si cate o ceapa . Ce altceva pe atunci ?

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate cremos, de casa, cu ficatei si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun