Pate de ficat cu carne

de mihaelar63 in Mezel de casa, 13 Oct 2014 | 7838 vizualizari

 

Cum primeam cate un pui de casa puneam ficatelul separat . Cand s-au adunat trei ficatei de pui si unul de curcan am zis ca e momentul pentru un pateu de ficat preparat in casa .O singura data daca incercati prepararea pateului acasa , nu veti mai dori sa cumparati din comert .Pentru aceasta reteta m-am documentat pe site-urile frantuzesti de profil .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ficat pui , curcan[ 3ficatei de pui + unul de curcan]
  • 400 gr piept pui+ curcan
  • 2 galbenusuri [ eu asa am avut din pui ]
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • 1 varf cutit nucsoara
  • 1 lingurita rasa boia rosie de ardei
  • 1 lingurita condimente cu piper de Szechuan[piper,usturoi,chili,oregano,rozmarin]
  • 1 cartof fiert[ optional ]
  • 20 gr bacon [ optional]
  • 1-2 linguri coniac
  • 3-4 linguri vin
  • 100 gr unt
  • 100 gr smanatana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat cu carne:

  1. Ficateii se curata de pelite. Se spala si se taie marunt .
  2. Pieptul de pasare se spala si se toaca marunt .
  3. Intr-o cratita teflonata topiti 3 linguri de unt in uleiul de masline si prajiti usor bucatelele de piept . Cand acestea devin albicioase adugati si ficateii si se prajesc impreuna cateva minute .
  4. Condimentati cu  boia , nucsoara , condimente cu piper de Szechuan .
  5. In acest momentse pune coniacul , vinul si foaia de dafin .
  6. Fierbeti impreuna 5 minute pana cand se evapora alcoolul .
  7. Lasati sa se raceasca si puneti un cartof cald proaspat fiert/ copt si baconul  . Mixati cu ajutorul mixerului vertical .
  8. Succesiv adugati  sare ,untul si smantana, mixand in continuare .
  9. Puneti pateul la rece si serviti alaturi de legumele preferate pe feliute de paine prajita sau cartofi fierti .

TIPS-URI

1

ATENTIE- se sareaza doar la sfarsit pentru a preintampina intarirea ficatului.

2

Pateul este foarte gustos servit si cu castraveti murati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pate de casa din ficat de pui si mar copt