Pate de linte indian

de crissvalentina in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2013 | 4688 vizualizari

 

Acest pateu e dlicios. E bun si pentru micul dejun cat si pentru cina nefiind greu pentru stomac.

 

INGREDIENTE

  • 200 g linte verde
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei iute verde
  • 1 bucata mica de ghimbir
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingurita turmeric
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita garam masala
  • 1 mana patrunjel verde proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de linte indian:

Lintea se pune la inmuiat vreo 3-4 ore. Dupa ce s-a inmuiat se scurge de apa se spala si se pune la fiert. Dupa ce s-a fiert bine, scurgeti-o  si lasati-o sa se racoreasca bine. Pastrati putin din zeama  pentru partea finala.

Ceapa o tocam marunt la fel ghimbirul si aredeiul iute. Uleiul il punem la incins intr-o tigaie si cand s-a incins punem lingurita de chimen lasand la foc mic 15 secunde ca sa pocneasca putin. Adaugati ceapa,ghimbirul si ardeiul iute si se caleste 5 minute. Adaugati lintea fiarta si presarati sarea, turmericul si coriandrul. Amestecati bine, puneti capacul si lasati 5 minute la foc mic. 

Dupa 5 minute adaugati garam masala si patrunjelul. Amestecati bine si dati deoparte de pe foc. 

Lasati sa se racoreasca 15 minute. Puneti lamaia dupa care mixati bine in blender adaugand din zeama in care a fiert pana ce obtineti o pasta fina, de consistenta care vi se pare ideala.

TIPS-URI

1

Eu nu am adaugat ardeiul iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de linte indian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu ciuperci si legume