Pate din linte rosie

de Rocsi in Mancaruri de post, 18 Mar 2019 | 6116 vizualizari

 

"Retete de post creative"
In zilele de post am vazut ca multa lume cumpara pateuri de post si in cantitati destul de mari. La noi in casa nu stiu daca cumparam o data pe an si atunci in caz de maxima urgenta, adica sa am foarte multa treaba si sa nu am deloc timp sa pregatesc ceva de post. Prefer mereu manacrurile pregatite in case si produse cu cat mai putine E-uri, recunosc.

Nu stiu cata lume iubeste lintea, dar va pot spune ca se aseamana la gust cu fasolea, asa ca nu este cazul sa fugiti de ea. In plus, are foarte multe beneficii.

Astazi, vin si va propun un pate de linte foarte, foarte gustos. Eu una nu ma asteptam sa fie atat de bun si sa imi placa atat de mult. Puteti pregati o cantitate mai mare, il puneti intr-o caserola in frigider si va ajunge pentru cateva zile. Puteti incerca reteta, macar o data, de curiozitate.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr linte rosie
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita amestec de legume natural
  • o foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 3-4 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din linte rosie:

Curatati morcovul, il taiati bucati mai mari, il puneti la fiert. Cand este patruns, il scoateti intr-un bol si il lasati sa se raceasca. Intr-o oala puneti cam 3 litri de apa, apoi dati drumul la linte. Puneti oala pe foc, presarati sare, piper, amestecul de legume si foaia de dafin. Amestecati din cand in cand in linte, cand incepe sa fiarba. Lintea o sa fie gata cam in 12-14 de minute, pentru ca fierbe foarte repede, o sa observati asta. Puneti o sita pe un bol, rasturnati lintea in sita, o lasati sa se scurga bine si sa se racoreasca. Ceapa curatata o tocati marunt. Intr-o tigaie puneti uleiul, ceapa tocata si o lasati la cel mai mic foc, cat sa se inmoaie putin, dar sa nu se rumeneasca. Transferati intr-un bol lintea, morcovul, ceapa si le pasati cu un mixer vertical. Daca nu aveti mixer vertical, puteti folosi un robot de bucatarie. Adaugati mustarul, sare, piper, praful de usturoi si mararul uscat. Mai pasati pana toate ingredientele sunt omogene iar pateul are o consistenta cremoasa. Daca mai este nevoie de lichid, adaugati din zeama ce a lasat-o lintea cat a stat la scurs. Puneti pateul intr-o caserola, il dati la frigider. Se serveste simplu, cu felii de rosie, cu o salata de legume, masline sau ce va mai place! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din linte rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

26.03.2019, 07:42

Imi place lintea . Se prepara mai rapid decat fasolea si este mai usor dicerabila !!!!

Panacris 1

09.04.2019, 14:11

Rocsi 1

09.04.2019, 18:21

Va multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de toamna