Pavlova cu zmeura si frisca

de Constelatialeu in Dulciuri, 17 Iul 2015 | 3499 vizualizari

 

Pentru ca am facut o prajitura care e cu nr.700 ca reteta si mi-au ramas albusuri,am pus si de-o Pavlova...pe canicula asta.....

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 300 g zahar
  • 1 lingurita otet de mere
  • 1 lingurita amidon Dr.Oetker
  • 1 lingura sirop gros de coacaze negre
  • 300 g zmeura
  • 2 linguri zahar pudra
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • ciocolata pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu zmeura si frisca:

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si obtinem o bezea tare,adaugam otetul,mixam,apoi amidonul,mixam si la final siropul,obtinem o culoare movulie.Tapetam tava de la cuptor cu hartie de copt,punem bezeaua intr-un posh si apoi formam baza Pavlovei.Dam tava la cuptorul incins,lasam focul mic si usa cuptorului intredeschis. Lasam cca 2 ore sa se usuce bezeaua.apoi scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Alegem zmeura pentru decor,iar restul o amestecam cu zaharul pudra si frisca obtinuta din smantana.apoi ornam bezeaua cu frisca,zmeura si presaram ciocolata...

 

TIPS-URI

1

cat sta bezeaua la cuptor dati o tura cu bicicleta,sa nu va plictisiti asteptand...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu zmeura si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea