Penne rigate cu legume gratinate

de vio_dreams in Penne, 15 Noi 2013 | 18979 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr penne rigate
  • 300 gr legume mixte
  • 1 buc praz
  • 150 gr cascaval
  • 50 gr parmezan
  • 150 ml lapte
  • 150 ml smantana
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita oregano
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne rigate cu legume gratinate:

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj apoi le trecem prin jet de apa rece. Intr-un vas innabusim in doua linguri de unt prazul taiat rondele si legumele. Ungem o tava termorezistenta cu unt. Amestecam pastele cu legumele si le punem in tava.

Facem un amestec din lapte, smantana, parmezan, sare, piper si oregano. Amestecul obtinut il turnam in tava peste paste si legume.

Dam tava la cuptor pana cand compozitia este legata si usor rumena desupra.

Radem deasupra cascavalul.

Dam din nou la cuptor pana ce acesta se va topi formand o crusta frumoasa. Se servesc calde.

TIPS-URI

1

Eu am folosit legume congelate iar amestecul a continut: cartofi, brocoli, morcov si ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne rigate cu legume gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Penne cu legume si sos provensal