Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

de Andra_Constantinescu in Mancare copii, 6 Iul 2019 | 2693 vizualizari

 

Meniu copii
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor
Perisoarele se numara sigur printre preferintele celor mici.

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 50 g orez
  • putin cimbru uscat
  • Restul ingredientelor:
  • 2-3 l apa
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 2 morcovi (200 g)
  • 1 ardei rosu (150 g)
  • 70 g telina
  • sare
  • 1 dovlecel (360 g)
  • 125 g tortellini con prosciutto
  • 2 rosii (500 g)
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • putin cimbru uscat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 legatura de patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume:

Carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), oul, putina sare, putin piper, boiaua de ardei dulce, orezul (spalat) si putin cimbru uscat.

Se pun circa 1,5 l apa la fiert cu o lingurita de sare si cand dau in clocote se formeaza perisoarele si se scufunda in apa fierbinte. Se lasa sa fiarba pana cand se patrund bine, inlaturand spuma care se formeaza.

Intr-un alt vas se pune uleiul si se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat de foi, spalat si taiat in jumatati) si putina sare. Se inabuse putin, apoi se pun morcovii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea cea mare), ardeiul rosu (curatat de seminte si cotor, spalat si tocat), telina (curatata de coaja, spalata si data pe razatoarea cea mare) si putina sare. Se lasa sa se inabuse toate legumele pana cand scade zeama lasate de ele, apoi se adauga dovlecelul (curatat de coaja, spalat si dat pe razatoarea cea mare) si se lasa sa fiarba si acesta. Daca este necesar, se poate adauga apa din vasul in care fierb perisoarele.

Cand perisoarele sunt patrunse, se adauga tortellini con prosciutto si se lasa sa fiarba. Daca este necesar se mai adauga apa.

Rosiile se spala, se curata de piele si se taie cubulete. Se pun impreuna cu putin busuioc uscat, putin maghiran uscat, putin oregano uscat, putin cimbru uscat si o lingurita de boia de ardei dulce peste legumele fierte. Se mai adauga apa (daca este necesar), perisoarele si tortellini con prosciutto si se mai lasa sa fiarba putin, cat sa se intrepatrunda gusturile, iar zeama sa fie scazuta.

La final, se presara patrunjelul spalat si tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Farfalle in lapte cu ciocolata alba