Perisoare in sos tomat

de PapaVio in Mancaruri cu carne, 18 Mar 2014 | 3113 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt. perisoare:

  • 750g carne tocata (porc+vita)
  • 3/4 cana cu orez
  • O ceapa rosie mare
  • Un ou
  • Sare,piper,boia de ardei iute

Pt.sos:

  • 100ml ulei
  • 3 linguri cu faina
  • 1/2 kg pasta de tomate
  • Zeama de carne
  • Sare,piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare in sos tomat:

Amestecam carnea tocata cu orezul, ceapa tocată mărunt şi oul.Adaugam sare, piper, boia si amestecam bine, bine, bine.

Formam perişoare de mărimea unei nuci si le punem pe un fund de lemn.Mie m-au iesit 55 de perisoare.32 le-am dat deoparte pt. a le pune in sos.

Acesta l-am facut punand 100ml.ulei intr-o cratita si cand acesta s-a incins am pus 3 linguri cu faina.Am amestecat cu o lingura pana cand faina a prins o culoare galbuie.Acum se adauga pasta de tomate,sarea,piperul si se omogenizeaza.Dupa 3-4minute punem perisoarele in sos si lasam sa fiarba la foc potrivit aprox. 10.Daca sosul e prea gros se mai adauga putina zeama de carne in timpul fiertului.

Se pot servi cu paine taiata cubulete si puse in farfuria cu perisoare si sos.Puteti servi cu gogosari in otet.

Restul de perisoare le-am pus in frigider cu o adresa precisa pt. maine: bors cu perisoare.Asta e !

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

19.03.2014, 08:48

laura_n 1

21.03.2014, 16:52

misto! dar vai de mama, juma de kil de pasta? )

-Licurici- 1

23.06.2015, 08:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana de ied cu ceapa