Piept de curcan marinat in crusta de mustar si ierburi aromatice la cuptor

de Tabita _ in Curcan, 3 Mai 2020 | 7788 vizualizari

 

Inspiratie: https://www.youtube.com/watch?v=COMd2hHAHwE
Un preparat foarte gustos si special.

 

INGREDIENTE

  • 400 g piept de curcan
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 10 frunze de salvie
  • 4 crengute cimbru
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 3 catei mari de usturoi
  • 1 lingurita boia
  • amestec de condimente picante
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan marinat in crusta de mustar si ierburi aromatice la cuptor:

 

Am tocat marunt frunzele de salvie si crengutele de cimbru.

 Am tocat marunt usturoiul.

  Intr-un castron am pus mustarul, uleiul de masline, salvia, cimbrul, rozmarinul, boia, sarea si piperul. Am adaugat si usturoiul.  Am amestecat bine totul pana s-a format o pasta. 

 Am sters bine carnea de curcan.  Am uns pe toate partile cu marinada pregatita ca sa fie acoperit complet de crusta de mustar si ierburi aromatice. Vor fragezi pieptul de curcan si va fi moale si suculent.  L-am pus intr-o punga alimentare si l-am lasat la frigider pentru 5 ore.

 Dupa acest timp, l-am scos din punga si l-am pus intr-un vas termorezistent. L-am lasat 30 de minute sa stea pana a ajuns la temperatura camerei. 

Intre timp am incalzit cuptorul la 180° C.

 Am mai presarat pe deasupra putin rozmarin uscat, amestec de condimente picante si cimbru.

 Am acoperit cu capac.  Am introdus vasul in cuptor pentru aproximativ 1 ora.

 Cu 10 minute inainte, am scos capacul ca sa se rumeneasca frumos pe deasupra.

 Dupa expirarea timpului, l-am lasat acoperit inca cateva minute.

 Am scos pe un platou pieptul de curcan, apoi l-am feliat.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate adauga si zeama de lamaie.

2

Se poate servi impreuna cu o garnitura sau cu salate.

3

Sau se poate servi sub forma de sandwich.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan marinat in crusta de mustar si ierburi aromatice la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

06.05.2020, 23:16

Imi place si am sa pun reteta la favorite

mihaelar63 1

06.05.2020, 23:17

In prima faza mi-am zis ca poate sunt prea multe 10 frunze de salvie . Uscate au aroma mai puternica . Apoi am vazut in imagini ca este vorba de salvie proaspata

Tabita _ 1

07.05.2020, 01:00

Mihaela, esti minunata, ai un ochi vigilent
Multumesc din suflet! Ma simt onorata!
De curand mi-am achizitionat salvia. De mult mi-o doream.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa