Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

de Bucataras in Kamis, 19 Dec 2017 | 8680 vizualizari

 

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si spune-ne cum ti-a iesit. 

 

INGREDIENTE

  • Piept de porc fara os – 1,5 kg
  • Patrunjel – 2 legaturi
  • Ulei de masline – 40 ml
  • Coaja de la o lamaie
  • Usturoi granulat Kamis – 1 lingura
  • Rosii uscate Kamis – 1 lingura
  • Amestec pentru carne de porc Kamis – 1 lingura
  • Vin alb – 200 ml
  • Apa – 200 ml
  • Sare, piper – dupa gust

Garnitura de cartofi dulci:

  • Cartofi dulci – 5 buc
  • Boia de ardei iute – 1 lingurita
  • Ulei de masline – 40 ml
  • Vin alb demisec – 40 ml
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor:

Se cresteaza soriciul;

Se unge carnea cu putin ulei de masline;

Se rade coaja de lamaie pe carne si se condimenteaza cu amestec pentru carne de porc, rosii uscate si usturoi granulat;

Se potriveste de sare si piper;

Se baga salvia si patrunjelul in interior;

Se ruleaza bine si se leaga;

Se pune in tava de cuptor si se adauga apa si vinul;

Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pentru cca o ora;

Se inlatura folia si se creste temperatura  la 200 de  grade pentru a se rumeni soriciul (acesta trebuie sa fie foarte crocant);

Carnea se scoate, si se taie felii groase dupa ce se inlatura sfoara;

Cartofii se curata si se taie wedges;

Se stropesc cu ulei de masline si vin alb demisec si se condimenteaza cu amestec de cartofi prajiti si boia iute;

 

Se introduc in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pentru 25 min; 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert trunchi de copac