Piept de pui cu gogosari in sos

de Rocsi in Pui, 15 Oct 2021 | 3153 vizualizari

 

Intr-o zi, ma uitam la emisiunea Neatza si am vazut aceasta reteta pregatita de Vladutz! M-a incantat foarte mult cum a pregatit gogosarii, asa ca am zis sa incerc si eu reteta! Eu am folosit piept de pui, dar puteti face muchiulet de porc, piept de rata, curcan, ce va place voua sau de ce aveti pofta! Iese un deliciu de preparat, mai ales ca, gogosarii sunt foarte aromati si dulci acum! Cat inca ii mai gasiti pe piata, poate faceti si voi reteta! Chiar este grozava!

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui dezosati
  • 3 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • busuioc uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • usturoi pudra
  • Pentru gogosarii in sos:
  • 4 gogosari mari
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de mustar
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de sos dulce picant
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu gogosari in sos:

Pieptul de pui il spalati, il stergeti cu niste servetele. Fiecare jumatate de piept de pui o taiati in doua pe lungime, sa obtineti niste felii mai groase. Amestecati toate condimentele, puneti pieptul de pui. Invartiti totul, acoperiti puiul si il dati o ora la frigider. Incingeti o tigaie grill, puneti bucatile de pui. Le rumeniti pe ambele parti. Le scoateti intr-o tava cu hartie de copt. Introduceti tava cu pui in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 15 minute.

Intre timp pregatiti gogosarii in sos: Gogosarii spalati, ii curatati de cotor, seminte si ii taiati fasii potrivit de groase. Ceapa curata o tocati marunt. Usturoiul curatat il maruntiti. Intr-o tigaie puneti uleiul, ceapa si usturoiul. Dati drumul la aragaz, focul sa fie potrivit, sotati 2 minute. Puneti gogosarii, mai sotati 2 minute. Picurati cate putina apa, pana gogosarii se inmoaie, dar sa ramana usor crocanti. Presarati sare si piper. Adaugati mustarul, sosul dulce picat si mai lasati cam 1 minut pe foc.

Puneti pe un platou gogosari in sos, bucati de pui si presarati patrunjel verde tocat. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu gogosari in sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut