Piept de pui in doua marinade

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 28 Apr 2011 | 5001 vizualizari

 

Am preluat aceasta reteta ca fiind pastrama de pui..dar..nu e :))))
Pastrama e uscata, afumata, condimentata, asta..e un mod grozav de bun de a gati pieptul de pui, de a inlocui mezelurile din comert si de a ne hrani mai sanatos puiutii.
Este foarte fraged, se taie frumos si e perfect pentru platourile cu aperitive

pssst, ma duc la frigider sa-mi tai pastrama de porc :)))

 

INGREDIENTE

  • pieptul de pui gatit in acest mod, se pregateste intial in doua marinade:  eu am pus vreo..4 piepturi de pui:))) asa ca am marit cantitatile
  • marinada 1:
  • 2-3 linguri zahar
  • o lingura sare
  • ienibahar (cateva boabe)
  • 2-3 foi de dafin
  • piper
  • apa
  • marinada 2:
  • sos de soia
  • 2-3 linguri miere
  • sare
  • boia de ardei..vreo 2 lingurite
  • piper
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in doua marinade:

Modul de preparare e extrem de simplu.
Amestecam ingredientele pentru prima marinada si adaugam apa. Cata apa? Cat vreti :)))
Glumesc :P
Apa se adauga atata cat, atunci cand vom amesteca cu carnita sa fie aproximativ :))) acoperita.

Dam la frigider pentru 24 ore.

O scoatem,. o uscam bine cu un servet curat (din partea mea..poate sa fie si murdar :))) )sau..o intindem pe sarma cu carlige :))))), si preparam marinada doi prin amestecarea ingredientelor.
Punem carnitza noastra (vorba lui epu' :))) ), in marinada si-o ascundem iar la frigider pentru 24 ore (numa' Brandusa mai gateste o mancare in 3 zile :))) .

Asaaaa...
Scoatem, legam cu ata fiecare piept (Dia, fii cuminte, ala de pui nu la care te gandesti tu :))) ) dandu-i forma de sul, invelim in folie de aluminiu si-i aliniem frumos, ca la armata :))) si-i dam la cuptor.
Dupa 20 min. scoatem folia si dam inapoi la cuptor.
Stropim din cand in cand cu sosul lasat de carne si lasam pana se rumeneste.
Cand e rece..taiem ata si feliem.

bai..la inceput parca am zis ca-i simplu =)) dar nu e :)))))

 

Sursa

sa nu ma iei de par, da?:))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in doua marinade" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Sylvia 1

09.05.2011, 12:02

Cum am lipsit ceva vreme am dreptul la niste bunatati nu ?

gaby_duceag 1

09.05.2011, 12:35

da
apuca-te de facut )))))

adry88 1

03.06.2011, 15:23

tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne