Piftie de aripi de curcan

de katty in Curcan, 11 Feb 2021 | 3246 vizualizari

 

Imi era tare dor de o piftie, dar una mai usoara asa ca am facut din aripi ce curcan.

 

INGREDIENTE

  • 3 aripi curcan
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 3 foi de dafin
  • 10 boabe piper
  • sare dupa gust
  • 5-6 catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de aripi de curcan:

Parlim aripile de curcan daca este nevoie, apoi le taiem pe jumatate. Spalam bine aripile si le punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca de o lat de mana.Dam focul mare pana incep sa fiarba, apoi reducem focul la mic.Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede. Cand carnea este fiarta de jumatate adaugam morcovii curatati, spalati si taiati in jumatati si ceapa curatata, intreaga. Adaugam sare, piperul si foile de dafin si fierbem pana carnea se desprinde usor de pe oase. Scurgem zeama intr-un vas si o lasam sa se racoreasca. Daca este nevoie mai adaugam sare. Cand zeama s-a racorit adaugam usturoil pisat mai mare. Desprindem cuu o furculita carnea de pe oase si o asezam in castroane mai mari sau individuale, dupa preferinta. Putem adauga si rondele de morcov.Deasupra strecuram zeama de carne, inlaturand usturoiul Punem castroanele in frigider peste noapte pentru a se inchega.

TIPS-URI

1

fierbeti piftia la foc mic si spumati continuu pentru a obtine o zeama limpede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de aripi de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

14.02.2021, 09:57

Buna!

mirela0911 1

14.02.2021, 11:35

E tare buna!

Rocsi 1

14.02.2021, 18:27

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Racituri din urechi si adidasi de porc