Pilaf cu linte si ciuperci

de Rocsi in Mancaruri de post, 8 Feb 2018 | 5233 vizualizari

 

Am facut si de aceasta data o bunatate de orez, cremos si foarte, foarte gustos! Nimic complicat, nimic wow si l-am mancat cu muraturi. Il puteti servi in zile de post sau ca si garnitura langa ceva carne, este alegerea voastra!

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie linte (de la Sun Food am folosit)
  • 250 gr orez
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 1 cutie mica ciuperci taiate
  • 1 catel usturoi
  • 3 crengute patrunjel verde
  • 2 crengute marar verde
  • 4-5 linguri suc de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu linte si ciuperci:

Ceapa o curatati, o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati cubulete, ardeiul kapia curatat la fel. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de apa si le mai tocati. Usturoiul il curatati, il taiati pe jumatate.

Intr-o cratita incingeti uleiul, adaugati ceapa, morcovul si usturoiul. Le inabusiti 2-3 minute, apoi adaugati ardeiul si orezul, pe care il spalati inainte si il scurgeti de apa. Amestecati, din cand in cand, timp de 2 minute, apoi scoateti usturoiul. Adaugati cam 1 litru de apa fierbinte. Acoperiti cu un capac, lasati sa fiarba la foc potrivit. Invartiti din cand in cand. Cand este fiert cam pe 3/4 orezul, adaugati lintea, pe care o scurgeti inainte zeama si o treceti pe sub un jet de apa rece. Adaugati si sucul de rosii, presarati sare si piper dupa gust si busuiocul uscat. Invartiti mai des acum, sa nu se prinda de oala. Cand lichidul a scazut suficient si orezul are o consistenta cremoasa, inseamna ca este gata, trageti cratita de pe foc. Puneti foaia de dafin, mararul si patrunjelul tocate marunt. Amestecati putin, acoperiti pilaful pentru 10 minute, sa ia din aroma verdeturilor.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu linte si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gulas de post, din ciuperci si cartofi