Pilaf cu piept de pui

de carmenvlad in Pui, 13 Mar 2011 | 7321 vizualizari

 

Am folosit ca baza pentru aceasta reteta, pilaful de post. Am fiert bucatile de piept si le-am prajit. Apoi le-am servit cu pilaful de post. Dar atunci cand fac pilaf cu carne procedez ca la reteta urmatoare.

 

INGREDIENTE

Ingrediente
  • 8 bucati mici de piept de pui dezosate
  • 1 cana de orez
  • 3 cani de supa
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 cepe mici
  • 1 morcov
  • Sare si piper dupa gust
  • Marar sau patrunjel verde tocat
  • cateva rosii chery pentru decor
  • 2-3 fire de ceapa verde pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu piept de pui:

Se fierbe pieptul de pui in 1 L apa cu sare si 1 lingurita secretul gustului de gaina. Se spumeaza bine si se foloseste zeama la pilaf.
Se caleste ceapa cu morcovul in ulei, apoi se pune la fiert si orezul spalat. Se ia cu polonicul supa de pui si se pune peste pilaf. Se lasa sa fiarba 5 minute si apoi se adauga  restul de supa. Se mai fierbe 10-15 minute, se potriveste de sare si piper si se opreste focul. Se presara patrunjel sau marar proaspat tocat, se acopera vasul si se lasa 5 minute sa se amestece aromele. Pieptul de pui se prajeste si se serveste cu pilaful sau se poate lasa doar fiert si amestecat cu pilaful.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

DIANA B 1

14.03.2011, 10:46

Pai ........... de post , sau carne cat cuprinde ?!?

MotanLaOale 1

14.03.2011, 12:24

bun bun

carmenvlad 1

15.03.2011, 05:03

Va multumesc pentru comentarii. Este o reteta pe care poti sa o faci fie de post, fie de dulce, dupa cum va este mai usor sau mai pofta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne de pui