Pilaf de orez cu ciuperci

de Zamfira in Mancaruri de post, 17 Apr 2013 | 26819 vizualizari

 

O mancare excelenta de post sau o garnitura perfecta petru cei care adora orezul si ciupercile.

 

INGREDIENTE

  • 200-250 g orez
  • 1 kg de ciuperci (2 conserve de ciuperci)
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu kapia
  • 4-5 catei de usturoi
  • 100 ml bulion
  • 3 lingurite de boia dulce
  • patrunjel verde
  • 5-6 linguri de ulei
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu ciuperci:

Am spalat orezul, l-am pus la fiert la foc mic timp de 20 minute, dupa care l-am clatit cu apa rece, l-am strecurat.

Cat timp ce fierbe orezul, punem uleiul intr-un vas si ceapa curatata, spalata si tocata marunt. Calim ceapa pana cand devine sticloasa si apoi adaugam boia dulce. Ciupercile le curatam, spalam si le feliem (daca sunt ciuperci din conserva acestea vor fi clatite putin cu apa rece si scurse). Adaugam peste ceapa, ciupercile si ardeiul rosu kapia feliat marunt. Adaugam foarte putina apa pentru ca ciupercile si ardeiul vor lasa zeama.

Cand ciupercile sunt fierte, adaugam sare, piper, patrunjel verde tocat marunt, bulionul si orezul fiert si scurs de zeama. In final adaugam usturoi pisat marunt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta