Pizza

de AlinaFizesan in Pizza, 15 Oct 2013 | 3754 vizualizari

 

Zilele in care prietenele mele ma viziteaza sunt cele mai minunate! Si cum le-am obisnuit cu dulciuri, azi am facut o exceptie si am facut pizza! Minunata!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 5 linguri ulei masline
  • faina - 1kg
  • apa calduta - 550ml
  • zahar - 1 lingura
  • sare - 1 lingurita
  • drojdie proaspata - 20g
  • oregano
  • Sos
  • pasta de tomate
  • apa
  • zahar
  • oregano
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • Topping
  • piept de pui
  • ardei rosu
  • sunca presata
  • salam uscat
  • ardei
  • ciuperci
  • porumb
  • masline
  • cascaval
  • mozarella
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Din aceasta cantitate pentru aluat eu am facut 2 tavi mari si rotunde de pizza, si inca 3 de tarta! Pentru cantitati mai mici injumatatiti cantitatea fiecarui ingredient.

Amestecam drojdia cu zahar si 50ml apa si lasam deoparte intr-un loc caldut 20-30 minute. Cernem faina cu sarea intr-un bol, facem o gaura la mijloc unde adaugam amestecul de mai sus. Eu mereu framant si amestec cu mainile, dar pana la un anumit punct puteti sa va folositi de o lingura. Adaugam apoi restul de apa, iar la final uleiul. Eu am adaugat in aluat si putin oregano, iasa mult mai bun, dar este optional.

Intr-un mic bol am amestecat ingredientele pentru sos, totul se ia dupa ochi, depinde de gusturile fiecaruia, ideea este ca trebuie sa iasa un sos moale.

Dupa ce aluatul a stat la crescut cel putin 1 ora, intindem pe tava cu ajutorul mainilor. (puteti sa va ungeti cu ulei de masline pe maini pentru o intindere mai usoara). Dupa ce am intins aluatul bine de tot, il ungem cu sosul de rosii, adaugam topping-ul in functie de preferinte, terminam totul cu cascaval si deasupra mozarella. Lasam la foc pana ce blatul de pizza se rumeneste pe margini. 

TIPS-URI

1

Pentru un blat mai crocant lasati cu 5 minute mai mult pizza in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza pe blat de foietaj