Pizza cu ton

de ioana_ in Mancaruri de post, 29 Apr 2009 | 10648 vizualizari

 

Astazi se mananca peste. Si, pentru ca nu am avut timp sa ma duc sa cumpar, m-am gandit sa prepar o pizza la care sa folosesc cutia de ton maruntit in ulei pe care o am in frigider. M-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • Drojdie (un cubulet proaspata sau un pachetel uscata)
  • Sare
  • Zahar
  • Apa calduta
  • Ulei de masine
  • O rosie
  • Un ardei
  • O ceapa medie spre mare
  • Un dovlecel
  • O cutie sau doua de ton (depinde de gusturi)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton:

Am facut mai intai aluatul, din jumatate de kg de faina, aprox. 250 ml apa calduta, un cubulet de drojdie proaspata, 2-3 linguri ulei masline, o lingurita sare si una zahar. Am framantat bine (s-ar putea sa mai fie nevoie de apa sau faina, depinde… oricum la framantat va dati seama de consistenta…) si am lasat sa se odihneasca. Oooo, ce a mai crescut !!!

Aluatul ajunge cam pt 3 pizza. Eu fac mult, pentru ca ce imi ramane impart in doua si pun la congelator, ca data viitoare sa nu mai muncesc J.

Cum spuneam, o treime din aluat l-am intins in foaie subtire, l-am asezat in tava (eu am pus intr-una dreptunghiulara), l-am uns cu pasta de rosii, am asezat ceapa (taiata rondele) calita in prealabil foarte putin intr-o lingura de ulei de masline, ardeiul taiat fideluta, dovlecelul taiat rondele, tonul si apoi rosia taiata rondele. Deasupra, am presarat, la sfatul Oanei busuioc si cimbru si putin piper.

Am bagat la cuptor si am lasat-o pana cand s-a copt :) Sper sa va placa! Merge perfect pentru cine tine post, in zilele cu dezlegare la peste. Va doresc sa aveti pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si delicioasa de Mancare de stevie