Pizza mediteraneana

de Oana in Pizza, 20 Aug 2011 | 7698 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de pizza:
  • 250 ml lapte rece
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingurita de sare
  • 350 g faina
  • un pliculet drojdie uscata
  • Umplutura:
  • telemea sau feta cubulete
  • rosii uscate simple sau in ulei, scurse bine
  • masline kalamata rondele
  • o ceapa mica
  • cascaval ras sau mozzarella rasa
  • oregano uscat
  • Sos de rosii:
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1 lingura ketchup
  • sare
  • oregano uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza mediteraneana:

Se amesteca laptele cu uleiul de masline, iar faina se amesteca cu sare si drojdie. Se pun ingredientele uscate intr-un castron si se toarna deasupra laptele. Se amesteca cu o lingura, apoi se framanta usor un aluat, adaugans cate putina faina pana nu se mai lipeste de maini.

Se unge o tava de pizza cu ulei de masline, apoi se intinde aluatul cu mainile si se pune tava la frigider 15 minute sa se odihneasca.

Intre timp se prepara sosul de rosii. Se mixeaza rosia fara cotor impreuna cu ketchup-ul, se adauga sare dupa gust si o lingurita de oregano uscat.

Se unge blatul de pizza cu sosul de rosii, se rade deasupra mozzarella sau cascaval, apoi se aseaza toppingurile: branza cubulete, ceapa taiata solzisori fini, maslinele taiate rondele, rosiile uscate taiate cubulete. Se presara deaspra oregano si se mai rade inca o data mozzarella.

Se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu, pana blatul este facut.

Se taie in felii si se serveste cu frunzulite de busuioc proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza mediteraneana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu mozzarella, branza de capra si sos de busuioc