Plachie de pastrav

de MotanLaOale in Pastrav, 29 Sep 2011 | 24663 vizualizari

 

Am imprumutat reteta de la RuxyRux si a iesit o bunatate. Eu am marit putin cantitatile de legume deoarece imi plac foarte mult cum ies la cuptor. Multumesc RuxyRux.

 

INGREDIENTE

  • 4 pastravi potriviti
  • 1 ardei capia mare
  • 1 ardei verde mare
  • 6 cepe
  • 6 rosii
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri pasta tomate
  • 1 pahar vin alb dulce
  • 50ml ulei de masline
  • 1/2 pahar apa
  • 2 frunze dafin
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de pastrav:

Pestele se curata si se spala bine bine, se presara cu sare grunjoasa si se pune la friguder.

Ceapa se curata si se toaca.

Ardeii se curata si se taie cubulete.

Rosiile se spala si se taie cubulete.

Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se zdrobeste.

Se incinge uleiul intr-o cratita si se pune ceapa la calit 2-3 minute.

Se adauga ardeiul si se mai caleste putin.

Se adauga apa, vinul, rosiile, usturoiul, pasta de tomate, zaharul, foile de dafin,sare si piper.

Se lasa sa fiarba 5-10 minute si se potriveste de sare si piper.

Intr-o tava unsa cu o lingura de ulei de masline se pun pastravii si se toarna sosul deasupra.

Se da la cuptor 45-50 minute pana scade cat vrem si ne place.

Spre final am scos pastravii deasupra (cat am putut) sa se rumeneasca putin.

Se aranjeaza in farfurie si se  serveste calda.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de pastrav" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

babi5 1

11.08.2014, 14:06

nun tare singurul pestecare im

babi5 1

11.08.2014, 14:07

Care imi place

MotanLaOale 1

11.08.2014, 14:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav in crusta de malai