Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco

de reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne, 26 Apr 2017 | 6635 vizualizari

 

Imi place tare mult aceasta denumire si m-am gandit sa o fac in felul meu. Sper sa va placa placinta mea.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr de cartofi
  • 200 gr ciolan afumat dezosat
  • 200 gr carnati afumat de casa
  • 100 gr de sunca
  • 150 gr cascaval Delaco
  • 1 ceapa mare
  • 200 ml de lapte
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 gr rosii in bulion
  • 50 gr de unt
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco:

        Pentru inceput, curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiam cubulete. Punem cartofii intr-o oala cu apa, impreuna cu ciolanul afumat la fiert, cu putina sare.

        Separat, taiem carnatul, sunca si ceapa.

        Intr-o tigaie, punem putin ulei si le rumenim pana isi schimba culoarea. Cand s-au rumenit, adaugam usturoiul taiat feliute, rosile in bulion si lasam sa fiarba cateva minute.

        Cartofii fierti ii scurgem bine de apa si facem un piure mai vartos pe care il diluam cu lapte. Taiem si ciolanul bucati mai mici.

        Intr-un vas de yena uns cu unt, punem un strat de piure, deasupra radem cascaval din abundenta, punem afumatura, acoperim cu al doilea strat de piure. Ornam deasupra cu afumatura ramasa, radem cascaval din abundenta si dam la cuptorul incins, la 200 de grade C, pana se topeste cascavalul.

       Pofta buna!

TIPS-URI

1

Afumatura o putem inlocui cu carne tocata.

2

Putem adauga ciuperci sau alte legume. dupa preferinta fiecaruia.

3

Pentru aroma. putem folosi rozmarin, cimbru sau marar.

4

In loc de cascaval, putem folosi parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi cu afumatura