Placinta cu bacon si oua

de micky in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2011 | 3586 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt placinta:
  • 150g unt
  • 350g faina
  • 50g grasime vegetala solida sau untura tare (bloc)
  • 75-90ml apa calduta
  • Pt umplutura:
  • 2 linguri ulei
  • 150-200g bacon afumat sau kaiser taiat bucatele
  • o ceapa mica taiata marunt
  • 5 oua
  • o lingura de patrunjel taiat marunt
  • sare, piper
  • putin lapte(o lingura)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu bacon si oua:

Pt placinta: se pune faina si sarea intr-un bol, se adauga apoi grasimea(untul si grasimea vegetala) taiata bucatele mici si se amesteca pana se formeaza firimituri mai mari. Se adauga apoi apa, putin cate putin, si se framanta bine. Se inveleste folie alimentara si se da la frigider pt 30 de min. Dupa aceea, 3/4 din coca se intinde si se pune pe fundul unei tavi(rotude de preferat) si se mai da 30 de min la frigider.

Pt umplutura: se caleste baconul 3-4 min. Se adauga ceapa si se mai calesc impreuna inca 3-4 min si se scot pe servetel de bucatarie pt a elimina surplusul de grasime. Se toarna in tava cu coca, se fac 5 locuri unde se pun ouale intregi si deasupra se pune patrunjelul tocat. Se intinde si sfertul de coca ramas si se pune deasupra ca si capac. Se unge cu lapte sau puteti folosi ou batut. Se baga la cuptorul preincalzit la 200 de grade pt 10 min apoi scadem temperatura la 180 si mai lasam inca 20 de min.

Se pot face si placintele individuale, perfecte pt picnic.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu bacon si oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frigarui cu chiftelute, bacon si ciuperci