Placinta cu branza dulce

de Rocsi in Prajituri, 20 Aug 2013 | 12870 vizualizari

 

Imi era dor sa mananc ceva dulce cu branza si cum aveam in congelator niste branza am zis sa pregatesc ceva. Am vazut acum ceva timp la Simona's World acesta placinta si mi-a placut tare mult, asa ca a fost momentul potrivit sa o prepar. O super bunatate, foarte, foarte apreciata si de musafiri.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 200 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 6 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri ulei
  • 550 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 1 kg branza de vaci dulce
  • 1 cana zahar
  • 6 oua
  • 2 lingurite esenta rom
  • 3 linguri stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce:

Aluatul:
Laptele il punem si il incalzim putin.
Untul il topim si il lasam sa se raceasca.
Oul il mixam cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul cu pastai de vanilie si laptele.
Peste amestecul cu ou adaugam putina faina amestecata cu drojdia uscata, apoi putin unt topit, iar faina, iar unt si tot asa pana terminam aceste ingrediente, coaja rasa de lamaie si obtinem un aluat omogen.
Framantam bine, acoperim bolul cu un prosop curat si lasam aluatul sa isi dubleze volumul.
Este de preferat sa stea la loc cald ferit de curent.

Umplutura:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul.
Intr-un bol punem branza sfaramata cu mana, apoi amestecul de oua cu zahar.
Aromatizam cu esenta de rom, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat iar la final stafidele.

Aluatul dospit il impartim in doua.
Presaram faina pe masa de lucru si intindem prima foaie cu sucitorul.
Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam prima foaie.
O intepam cu furculita din loc in loc, punem umplutura, o nivelam, iar deasupra venim cu a 2 a doua foaie.

Batem un ou si cu un penson ungem prajitura.
O bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 40-50 de minute pana se rumeneste frumos.

O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar.
Pofta buna!
Multumesc pentru reteta Simona!!! Este delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (66)

Rocsi 1

01.07.2015, 10:19

Multumesc Ira

andi_nicoleta 1

20.05.2016, 10:31

Am incercat-o, este foarte buna si spornica!!

Rocsi 1

20.05.2016, 21:38

Nicoleta, iti multumesc tare mult ca ai avut incredere in retetele mele. Ma bucur in mod special ca ti-au fost pe plac!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce, stafide aurii si crema de vanilie