Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Buna ziua,
Pentru inceput imi voi cere scuze cititorilor mei, pentru ca nu am mai scris de mult.
Am revenit si sper sa ma urmariti in continuare.
Voi face astazi o prajitura care se face cu 2 foi intr-una, si la mijloc crema cu branza de vaci.
Pentru inceput vom lua o cana in care vom amesteca drojdia, o lingurita de zahar, 2 lingurite de faina si 100 g de apa calduta. Vom obtine o pasta pe care o lasam la caldurica sa creasca. Luam un castron in care punem faina, uleiul, apa, sare, coaja de lamaie, zahar vanilat+ drojdia dupa ce a crescut. Amestecam pana obtinem o coca pe care trebuie sa o simtim la mana pufoasa. Punem un pic de ulei pe plansa pe care vrem sa intindem foaia . Intindem foaia in forma si marimea tavii in care vrem sa punem prajitura.
Acum luam un castronel in care punem o jumatate de cana de ulei si 100 g de faina. Amestecam pana obtinem o coca ca o ciulama pe care o intindem pe foaia noastra de pe plansa. Rulam si ne apucam de crema. Amestecam ingredientele pt crema.
Acum ne apucam de asamblarea prajiturii.
Impartim coca in trei bucati si intindem 3 foi. Dupa ce am pus in tava o foaie de copt, punem prima foaie, apoi jumatate din crema, alta foaie, cealalta jumatate de crema si ultima foaie. Dam la cuptor pentru 30 min. Dupa ce s-a copt o lasam sa se odihneasca, pudram cu zahar pudra si taiem . Punem pe un platou si ...pofta buna!
1
la faina veti tine cont ca intotdeauna trebuie un pic mai multa
2
lamaia trebuie sa o spalam inainte sa o radem
3
am folosit o cana de ceai , adica aprox. 250 g
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola