Placinta cu branza si visine

de Rocsi in Dulciuri, 6 Aug 2015 | 5014 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 350 gr faina
    • 160 ml lapte
    • 3 linguri zahar
    • 1 ou
    • 30 gr unt
    • 15 gr drojdie
    • 2 lingurite zahar cu pastai de vanilie
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 550 gr branza de vaci
    • 100 gr mascarpone
    • 2 oua
    • 6 linguri zahar
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 cana cu visine fara samburi
    • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si visine:

Aluatul: Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul cu pastai de vanilie si 2 linguri de zahar. Frecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se dizolva. Punem si drojdia peste faina, incepem sa framantam. Adaugam oul, mestecam, apoi laptele treptat, iar la final untul topit. Framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic si usor lipicios. Il acoperim cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca 30-35 de minute. Umplutura: Dupa ce aluatul a crescut, facem umplutura. Mixam branza cu mascarponele, adaugam ouale, zaharul si mai mixam circa 1 minut. La final ii dam aroma cu vanilie. Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il taiem in doua. Intindem o foaie din prima bucata, potrivit de groasa, o asezam intr-o tava de tarta pe care o tapetam cu hartie de copt inainte, intepam cu furculita. Turnam umplutura, nivelam, punem visinele. Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, presam marginile spre interior, o intepam cu furculita. Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra. Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar. Portionam si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Rocsi 1

10.08.2015, 20:40

Multumesc Gicuta

RuxyRux 1

12.08.2015, 21:13

Superba prajiturica ta fata frumoasa si delicata!

Rocsi 1

15.08.2015, 19:47

Saru-mana din suflet Ruxy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza