Placinta cu carne si aluat fraged

de Ancutsa in Mancaruri cu carne, 31 Mai 2018 | 10860 vizualizari

 

Zilele trecute le-am pregătit alor mei o plăcintă cu aluat fraged şi carne de porc. Ce am schimbat faţă de cum le-am pregătit anterior: neavând borş, am adăugat smântână în aluat pentru a-l face fraged. Am presărat caşcaval ras pentru o crustă crocantă, astfel plăcinta fiind crocantă şi, în acelaşi timp, fragedă. Ai mei au fost încântaţi de ea. Este bună de luat la pachet la şcoală, la serviciu, la picnic sau în excursii pentru că este gustoasă şi săţioasă.
"Picnicul Bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • aprox 500 g făină,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 1 linguriţă sare,
  • 300 ml apă caldă,
  • 100 g Rama Maestro 72% grăsime,
  • 1 lingură generoasă smântână sau iaurt,
  • Pentru umplutură:
  • 500 g carne de porc,
  • 1 ou,
  • Verdeaţă: mărar şi pătrunjel,
  • Pentru decor:
  • 1 ou şi puţin lapte,
  • Caşcaval ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si aluat fraged:

 

Pentru aluat: se amestecă margarina rece cu puţină făină, fărâmiţând cu degetele, se adaugă drojdia dizolvată în puţină apă caldă, apoi restul de apă, smântâna, sarea şi făină cât cuprinde, amestecând bine şi frământând până se obţine un aluat consistent dar pufos la atingere. Se dă la frigider 30 de minute.

 Pentru umplutură: carnea de porc se toacă, se rumeneşte într-o tigaie cu puţin ulei încins, se condimentează după gust. Când este bine făcută, se dă de pe foc, se adaugă câteva fire de mărar şi de pătrunjel tocate mărunt şi se amestecă. Se lasă un pic la răcit. Se adaugă un ou şi se amestecă.

 Se împarte aluatul în două bucăţi: una va fi baza, cealaltă capacul.

Se întinde prima foaie de aluat pe masa presărată cu făină, apoi se transferă într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Se adaugă amestecul de carne şi se nivelează cu o spatulă sau lingură. Se întinde cealaltă foaie de aluat şi din ea se decupează pătrăţele care se aşază una peste alta pentru a decora plăcinta. Se unge plăcinta cu ou amestecat cu puţin lapte şi se presară caşcaval ras.

 Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute sau până se rumeneşte.

 

Timp de pregătire: aprox 1h

Timp de coacere: 30min

Porţii: 8

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/placinta-cu-carne-si-aluat-fraged-2018.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne si mozzarella