Placinta cu ceapa si mozzarella

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2020 | 3708 vizualizari

 

Adoram placinta cu ceapa, am facut-o simpla, am adaugat diferite ingrediente, dar mozzarella le intrece pe toate.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 300 ml de lapte caldut
  • 300 ml de apa calduta
  • 2 oua
  • 60 de ml de ulei
  • 1 lingura de zahar
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • sare
  • Umplutura:
  • 2 kg de ceapa
  • 300 gr de mozzarella rasa
  • 2 oua
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ceapa si mozzarella:

      Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald.

      Separat curatam ceapa, o taiem cubulete sau dupa preferinta fiecaruia.

Calim ceapa intr-o tigaie in care am pus ulei, potrivim de sare si piper. Cand aluatul a crescut, l-am impartit in 3 bile pe care pe rand le-am intins cu sucitorul.

Fiecare foaie o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem un strat de ceapa calita, un strat de mozzarella si ou batut. Dam la cuptor la 200 de grade C, pentru 20-30 de minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul se poate folosi la diferite placinte sarate, se poate coace la cuptor sau praji in tigaie.

2

Au iesit 3 tavi,puteti face si 2 tavi si sa puneti foaie deasupra capac.

3

Putem face ce umplutura dorim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne