Plăcintă cu conopidă şi brânză

de anomisana in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2011 | 9915 vizualizari

 

Am găsit reţeta asta într-o revistă şi m-a atras foarte tare. Ca de obicei, am facut propriile adaptări.

 

INGREDIENTE

  • o conopidă medie
  • 3 ouă
  • 200 gr brânză de oi
  • 200 gr smântână
  • pătrunjel verde
  • chimen
  • 8 foi de placintă
  • unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu conopidă şi brânză:

Conopida se desface bucheţele şi se lasă 5 minute în apă rece cu sare. Apoi se opăreşte 5 minute în apă cu sare. Brânza se dă pe răzătoare şi se amestecă cu ouăle, smântâna şi pătrunjelul. Se pune hârtie de copt într-o tavă de copt. Se pune o foaie de plăcintă, se unge cu unt topit, apoi se adaugă altă foaie şi tot aşa până se pun 4 foi. Se aşează conopida în tavă, apoi se toarnă compoziţia de brânză peste conopidă. Se adaugă şi celelalte 4 foi, unse fiecare cu unt topit. Se dă la cuptor vreo 30 de minute în funcţie de cuptor, apoi se unge cu ou bătut, se presară chimen şi se mai lasă câteva minute în cuptor. Se poate servi caldă sau rece, alături de un pahar de iaurt sau lapte bătut.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu conopidă şi brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

adry88 1

11.10.2011, 16:30

anomisana 1

14.10.2011, 13:16

Gustul este putin ciudat, dar daca va place conopida, merita sa incercati. Eu intentionez sa recidivez si cu alte legume, in aceeasi reteta.

Xandrinne 1

25.10.2011, 06:44

Multumesc pentru reteta! E pe gustul meu, am trecut-o la favorite.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei capia cu branza si verdeata